13.10.2024
Телеканал NTD

Кіт Гацек — окраса польського міста Щецин

Кіт Гацек — окраса польського міста Щецин

Великий чорно-білий кіт став інтернет-сенсацією і головною цікавинкою польського міста Щецин. Країною поширюється чутка про Гацека,..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Великий чорно-білий кіт став інтернет-сенсацією і головною цікавинкою польського міста Щецин.

Країною поширюється чутка про Гацека, який живе в дерев’яному будиночку на тротуарі недалеко від центру міста.

[Александра Янковська, жителька Щецина]:
«Я почула про Гацека від друзів у Варшаві. Вони мені надіслали статтю, тож я прийшла».

Гіди зазначають, що звичайний кіт потрапив навіть на гугл-мапи. Тепер на нього приходять подивитися спеціально.

[Шимон Максим’юк, працівник туристичного інфоцентру]:

«До нас приїхав один хлопець із Норвегії. Не думаю, що Гацек був головною причиною його приїзду, бо ж туристи зі Скандинавії доволі часто відвідують Щецин, але він стверджував, що приїхав саме через Гацека».

Мітка кота на мапі отримала багато п’ятизіркових відгуків. Його значок на Кашубській вулиці обігнав пам’ятки міста, зокрема замок поморських герцогів, і посів перше місце.

[студент із Монголії]:
«Я приїхав позавчора й шукаю кота Гацека. Він дуже милий. Мені про нього розповів друг. Сподіваюся, знайду кота сьогодні, а можливо, завтра».

Гацек з’явився на вулицях Щецина коло десяти років тому. Він був дуже худим. Працівники одного магазину почали його підгодовувати. Потім його пробували забрати в приміщення, та він постійно нявчав і просився на вулицю. Тож йому облаштували житло ззовні. Тепер це досить угодований кіт. Ветеринари радять давати йому менше їжі.

Над ним навіть висить табличка, на якій написано, що Гацек просить не турбувати, коли він спить, а ще залишати частування запакованими, щоб його потім погодували в потрібний час.

[Якуб Шукель, житель Щецина]:
«Мені подобається на нього дивитися. Це зігріває мені серце, бо це вгодований малюк, атракціон на тротуарі. Дуже класний кіт».

[Гжегож Вархолак, житель Щецина]:
«Ми раніше про нього не знали. Дивно, що ми живемо в Щецині й нічого не знаємо про таку окрасу міста. Тепер він відомий у всьому світі, тому ми можемо пишатися місцевим котом».

Коротке посилання на цю сторінку:

Кіт Гацек — окраса польського міста ЩецинФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: