13.03.2024
Телеканал NTD

«Кудлаті газонокосарки»: 150 овець очистять Помпеї від бур’янів

«Кудлаті газонокосарки»: 150 овець очистять Помпеї від бур'янів

Поруч зі стародавніми Помпеями чутно дзвін. Сюди щойно доставили партію «кудлатих газонокосарок». 150 овець стежитимуть за..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Поруч зі стародавніми Помпеями чутно дзвін. Сюди щойно доставили партію «кудлатих газонокосарок». 150 овець стежитимуть за порядком на широкій території, що на північ від місця археологічних розкопок. Так вони захистять стародавні будівлі від руйнування рослинністю.

Це завдання невипадково доручили саме вівцям. Наймати людей і техніку дорожче. До того ж газонокосарки забруднюють повітря вихлопами. Хімікати використовувати не хочуть, щоб не шкодити ґрунту й тваринному світові. Є й інші причини.

[Габріель Цухтрігель, директор Археологічного комплексу «Помпеї»]:
«Це також дає уявлення того, якими були Помпеї в той час, коли знайшли їхні руїни. Навколо були ліси, виноградники й вівці — такий сільський пейзаж. А серед цього причаїлися Помпеї. Багато століть вони були повністю забутими».

Археологи вважають, що тут потрібні не лише вівці. Варто відродити й виноградники, яких тепер немає.

[Габріель Цухтрігель, директор Археологічного комплексу «Помпеї»]:

«Так можна буде повернути ландшафту колишній вигляд, а також ліпше зберегти стародавні руїни в таких місцях, як Пестум та Помпеї. Коли традиційне сільське господарство зникає, увесь ландшафт змінюється, і часто в гірший бік».

Більшість гостей музею раді бачити овець. З ними тут затишніше.

Археологічний комплекс «Помпеї» розкинувся на 66 гектарах. Розкопки почалися 250 років тому. Коло 20–30 % території археологи поки що не чіпали.

Помпеї — давньоримське місто, яке поховав під собою шар лави під час виверження Везувію в 79 році нашої ери.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Кудлаті газонокосарки»: 150 овець очистять Помпеї від бур’янівЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: