12.08.2024
Телеканал NTD

Як британські гончарі створюють сувеніри до коронації Чарльза ІІІ

Як британські гончарі створюють сувеніри до коронації Чарльза ІІІ

Британські гончарі продовжують багатовікову традицію — вони виробляють десятки тисяч пам'ятних кухлів, тарілок і чайників із..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Британські гончарі продовжують багатовікову традицію — вони виробляють десятки тисяч пам’ятних кухлів, тарілок і чайників із нагоди коронації. Цього разу Чарльза III.

Чарльз стане першим британським монархом, коронованим через сім десятиліть після рекордного правління його матері королеви Єлизавети ІІ.

З цієї нагоди робітники однієї відомої керамічної фабрики, що в центрі Англії, уже виготовляють сувеніри ручної роботи.

Першого дня продажів до рук покупців пішло понад 1500 нових кухлів «Король Чарльз III». Тобто вони стали другим товаром, який ця компанія продає найшвидше.

[Стів Бістон, керівник виробництва]:
«Ми робимо чимало всіляких виробів. Півпінтовий кухоль — найпопулярніший сувенір. Також є невелика тарілка для кухля, чайник, підставка для торта. Ще робимо корону».

Тут давно є традиція виготовляти сувеніри на честь знаменних монарших подій, таких як народження, весілля та ювілеї. Вона зародилася ще за часів тезки нинішнього монарха — Чарльза II.

До речі, цю фабрику відвідував сам майбутній король. Чарльз приїжджав сюди у 2010 році. Через п’ять років тут побувала і його невістка — Кейт, принцеса Уельська.

Нагадаємо, коронація Чарльза ІІІ відбудеться 6 травня. План церемонії називається «Операція “Золоте яблуко”». До організаційного комітету входять провідні представники аристократії та інші високопосадовці.

Чарльз III замінить на престолі свою матір Єлизавету ІІ, яка пробула на троні 73 роки. Вона померла у віці 96 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як британські гончарі створюють сувеніри до коронації Чарльза ІІІУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: