[Андерс Ріманн, голова компанії ― власника ферми]:
«За останні три роки нам стало зрозуміло, що вирощувати рослини в таких умовах значно складніше, ніж ми очікували».
Майже два роки працівники ферми експериментували, щоби підвищити врожайність. Зрештою зрозуміли, які рослини треба садити разом, а які якнайдалі одна від одної.
[Андерс Ріманн, голова компанії ― власника ферми]:
«Так можна досягти балансу. Наприклад, у воді буде правильна концентрація РН. Ми й не думали, що зробимо таке відкриття».
Нині на фермі вирощують латук, капусту, чебрець та іншу зелень. Урожай деяких видів салату збирають 30 разів на рік.
Засновник вертикальної ферми раніше працював бізнес-аналітиком. Нову галузь обрав невипадково. Чоловік хоче перевірити, чи допоможе аеропоніка й гідропоніка звільнити більше території для дерев.
Так, у 2020 році у світі під сільське господарство використали приблизно п’ять мільярдів гектарів землі. Це 38 % усієї поверхні суші.
[Андерс Ріманн, голова компанії ― власника ферми]:
«Гадаю, вертикальні ферми дадуть змогу виробляти значно більше харчів в оптимізованих умовах у містах».
Компанія має намір розширюватися. Упродовж трьох років вона відкриє філії в Німеччині, Швеції та Норвегії.
Коротке посилання на цю сторінку: