20.08.2024
Телеканал NTD

Як літні жительки Гонконгу туфлями «б’ють лиходіїв»

Як літні жительки Гонконгу туфлями «б'ють лиходіїв»

Затаїли на когось образу? А може хтось діє вам на нерви? У Гонконзі такі проблеми розв'язують..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Затаїли на когось образу? А може хтось діє вам на нерви?

У Гонконзі такі проблеми розв’язують кардинально. Можна позбутися негативної енергії, заплативши літнім жінкам за те, щоб вони побили зображення вашого ворога.

Ритуали проводять в одному з торгових районів міста. Називають їх «побиття лиходія». У хід іде звичайна туфелька.

Принести сюди можна будь-яке зображення: від суперниці до недружніх колег, жахливих начальників чи неприємних вам політиків.

Літня жінка в процесі обряду прочитає заклинання, щоб захистити вас від негативних людей.

[Едісон Чань, турист]:
«Я сподіваюся позбутися чуток, які поширюють про мене погані люди».

Хо Пхунюнь теж проводить такі ритуали. Каже, що намагається прибрати з життя своїх клієнтів увесь негатив.

[Хо Пхунюнь, жителька Гонконгу]:
«Я допомагаю клієнтам, які мають проблеми на роботі або з якими несправедливо поводяться. Я відсіюю поганих людей, і це допомагає позбутися проблем. Моя робота — допомагати людям».

Хо бере 50 гонконгських доларів за п’ятихвилинний ритуал, який також містить запалювання ладану богам і ритуальне благословення.

Заведено вважати, що традиція сягає корінням періоду династії Хань, яка правила з 202-го року до нашої ери по 9-й рік нашої ери.

[Се Цзі-мін, історик]:
«Ритуал також включає молитви духу тигра, бо традиційно тигра вважають дуже лютим, і, молячись йому, ви дістаєте силу».

Ефективність такого обряду сумнівна. Але психологи зазначають, що традиція все ж таки відіграє позитивну роль. Вона дає надію, що ситуація може змінитися на краще.

Водночас експерти радять мудро реагувати на будь-які конфлікти в житті й надмірно не перейматися через негативних людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як літні жительки Гонконгу туфлями «б’ють лиходіїв»Пінболом захоплюється дедалі більше молодіВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: