10.12.2024
Телеканал NTD

Львівські майстри перетворюють ящики для снарядів на вишукані меблі

Львівські майстри перетворюють ящики для снарядів на вишукані меблі

Ця купа військових речей уже виконала свою роль у захисті України. Однак один львівський проєкт надає..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Ця купа військових речей уже виконала свою роль у захисті України. Однак один львівський проєкт надає цим символам війни нового значення. Гільзи і ящики для снарядів він перетворює на предмети інтер’єру.

[Наталія Кузьма, волонтерка, керівниця проєкту]:
«Відстріляні речі — це харизматичні раритетні речі, які є символом мужність і залишаться символом цієї історії великої війни 2022–23 років».

Волонтерка й керівниця проєкту Наталія Кузьма створила майстерню у власному будинку. Тут реставратори й художники проєктують і декорують пов’язані з війною речі, перетворюючи їх на предмети побуту.

Майстри вже виготовили невелику колекцію скринь і столів. Кожен предмет цілком індивідуальний і функціональний.

[Наталія Кузьма, волонтерка, керівниця проєкту]:

«Цей столик відкривається, і туди можна класти те, що рідко використовуєш, щось цінне. Наприклад, це можуть бути документи».

Меблі прикрашають традиційним українським розписом.

[Яна Будинчук, художниця]:
«Ці квіти не просто так тут знаходяться. Вони виринають крізь війну. Вони намагаються пробитися, подібно до підсніжників».

Іноді предмети потребують додаткових деталей або перероблення. Допомагає в цьому коваль Юрій Сентимрей.

[Юрій Сентимрей, коваль]:
«Я думаю, що стиль лофт-мілітарі буде популярним ще довгий час. Усі друзі, усі родичі — усі там. Усе це ще довго буде в наших головах, на жаль».

Проєкт має два напрямки: волонтерський та екологічний. Так уторговані гроші майстри віддають на потреби військовиків. Але водночас вони показують, як можна перетворити тисячі використаних гільз, які вкривають українську землю, на корисні речі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Львівські майстри перетворюють ящики для снарядів на вишукані мебліУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єра137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаНа Кубі закінчується паливо?Шлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: