19.07.2024
Телеканал NTD

Коні й орлани розважають туристів у малосніжну зиму у французьких Альпах

Коні й орлани розважають туристів у малосніжну зиму у французьких Альпах

Орлан-білохвіст із кличкою Флетчер супроводжує туристів на гірськолижному курорті в Морзіні, що у французьких Альпах. Спуск..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Орлан-білохвіст із кличкою Флетчер супроводжує туристів на гірськолижному курорті в Морзіні, що у французьких Альпах. Спуск у товаристві хижого птаха компенсує те, що цього року тут дуже мало снігу.

Хазяїн орлана став сокольником у 14 років. Недалеко від курорту має центр розведення птахів. У ньому мешкає 220 пернатих 80 видів.

[Жак-Олів’є Травер, сокольник]:
«Люди приїздять сюди кататися на лижах і не знають, що тут живе Флетчер. Показати туристам орлана-білохвоста, дозволити покататися з ним на лижах і влаштувати невелике шоу — це найліпший спосіб навчити їх поважати цього птаха».

Ще одна розвага — польоти на параплані.

[Альберт Бо, інструктор]:

«Можна піднятися дуже високо. У Гімалаях люди забираються на висоту 8000 метрів, а ми можемо піднятися на три чи чотири тисячі метрів».

А тут можна покататися на лижах разом із конем. Такий вид спорту називається кінний скіджоринг.

[Алікс Вігно, інструкторка]:
«У скіджорингу гальмувати допомагає кінь. Не треба постійно стежити, куди направляєш лижі. Кінь робить це замість лижника. До того ж відчуття зовсім інші, ніж під час верхової їзди. Ми бачимо коня перед собою».

Прогулянка цією стежкою до вподоби багатьом туристам.

[туристка]:
«Кінь рухався кроком, риссю та галопом, а ми насолоджувалися краєвидом і товариством коней».

Це лише частина додаткових розваг під час малосніжної зими. Власники курорту хочуть, щоби відпочинок туристів не розчарував.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коні й орлани розважають туристів у малосніжну зиму у французьких АльпахНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: