10.01.2024
Телеканал NTD

«Те, що треба»: американці радіють весняному снігопадові на озері Тахо

«Те, що треба»: американці радіють весняному снігопадові на озері Тахо

Багато снігу знову випало на озері Тахо в Каліфорнії, хоч уже й березень. Зазвичай у цей..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Багато снігу знову випало на озері Тахо в Каліфорнії, хоч уже й березень. Зазвичай у цей час усе починає танути. Однак снігопадові всі радіють.

[Тімоті Лінк, житель Каліфорнії]:
«Це те, що треба Каліфорнії. Маю надію, що наші річки й водойми наповняться. І надіюся, унизу за течією теж».

[Дженні Нгуєн, туристка]:
«Гадаю, Каліфорнії дуже треба більше дощу й снігу, бо штат пережив посуху».

Ця зима була тут дуже сніжною. Місцями товщина снігового покриву сягала майже двох із половиною метрів. Місцеві жителі кажуть, що до 2000 року зими завжди були такими.

[Кайл Томс, житель Каліфорнії]:
«Видно, що деякі будівлі трохи постраждали. Поки сніг не розтане, важко визначити масштаб руйнувань. Але точно є будівлі, які сніг пошкодив».

Рясні дощі та снігопади приносить до Каліфорнії так звана атмосферна річка. Це природне явище, за якого над океаном формуються довгі й вузькі смуги водяної пари. Вони течуть небом і приносять на сушу опади.

З кінця грудня Каліфорнія пережила вже одинадцять атмосферних річок. З одного боку, вони дали землі необхідну вологу, а з другого — спричинили повені та зсуви.

Так, у долині Сан-Хоакін вода може прорвати дамбу. Річка вже вийшла з берегів і затопила довколишні житла. Люди мусили негайно евакуюватися.

Синоптики обіцяють, що навесні помірні повені будуть на більшій частині штату. Вологи побільшає, бо починає танути сніг. Водночас ідуть дощі, і, схоже, найближчим часом вони не закінчаться.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Те, що треба»: американці радіють весняному снігопадові на озері ТахоПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійНа Кубі закінчується паливо?Прорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: