10.04.2024
Телеканал NTD

Жителі затопленого містечка в Каліфорнії просять допомоги

Жителі затопленого містечка в Каліфорнії просять допомоги

Жителі затопленого містечка Пахаро, що в Каліфорнії, просять про допомогу. Недавно на річці прорвало дамбу, і..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Жителі затопленого містечка Пахаро, що в Каліфорнії, просять про допомогу. Недавно на річці прорвало дамбу, і вода поглинула квартали й цілі вулиці. Людей екстрено евакуювали.

Але виїхали не всі. До цієї вулиці вода не дісталася, тож деякі жителі лишилися.

[Фріда Гонсалес, жителька Пахаро]:
«Ми вирішили залишитися, бо тут, здається, безпечніше, ніж в евакуаційному центрі».

Водночас не працює водопровід. Час від часу зникає електроживлення. Ті, хто лишився, поки мають бутельовану воду, але вона закінчується. Запас харчів теж вичерпується.

[Марія Мартінес, жителька Пахаро]:

«Я дуже хочу донести до влади, що нам потрібна вода. І (нам потрібна) безпека, бо діють мародери. Ми залишилися, зокрема, і через це».

А це інший берег річки Пахаро. Проїзд через міст заблоковано — тут чергує поліція. Поруч евакуйовані просять пропустити їх додому, щоб забрати речі. Через поспіх вони не встигли взяти все потрібне.

[Марія, евакуйована]:
«У нас немає одягу. Багато хто не взяв своїх робочих інструментів. Як нам працювати? І чим платити за житло на цьому боці (річки), тоді як треба платити за житло й з іншого боку?»

Люди також хочуть узяти шкільне приладдя, щоб їхні діти могли вчитися далі.

Цього року Каліфорнія постійно потерпає від повеней. Погодне явище, відоме як атмосферна річка, приносить рясні опади. Нині в десятьох округах штату діє наказ про обов’язкову евакуацію.

Тим часом рятувальні служби готуються до одинадцятої атмосферної річки за сезон. Синоптики попереджають про повені на більшій частині Каліфорнії та штормовий вітер, який валитиме дерева.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі затопленого містечка в Каліфорнії просять допомогиПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: