05.05.2024
Телеканал NTD

Уряд Франції попри протести не відмовиться від пенсійної реформи

Уряд Франції попри протести не відмовиться від пенсійної реформи

Французький уряд не відмовиться від пенсійної реформи, незважаючи на протести. Про це заявив його речник Олів'є..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Французький уряд не відмовиться від пенсійної реформи, незважаючи на протести. Про це заявив його речник Олів’є Веран. 12 березня сенат країни підтримав спірний проєкт реформи, яка передбачає поступове підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. 195 сенаторів проголосували за документ, 112 — проти.

[Олів’є Веран, прессекретар уряду Франції]:
«По-перше, ми не відмовимося від пенсійної реформи. Ми рухаємося крок за кроком. І є всі ознаки того, що ми зможемо домогтися її ухвалення».

Законопроєкт спричинив протести та страйки в усій Франції. Вони порушили роботу нафтопереробних заводів, громадського транспорту, комунальних служб, шкіл та інших закладів.

Уряд стверджує, що зміни потрібні, щоб у пенсійній системі не закінчилися гроші. Однак профспілки вважають реформу несправедливою і закликають провести референдум. Згідно з опитуваннями, із запланованими змінами не згодні дві третини французів.

11 березня відбулася чергова серія масових виступів проти документа. За даними влади, у всій країні в ній узяло участь 368 тисяч осіб. Однак профспілки вважають, що учасників було близько мільйона.

[Мохамед Беаллю, голова профспілки клінінгових послуг]:
«Я кажу від імені прибиральників: наша робота дуже важка. Деякі встають дуже рано впродовж 40 років: о 5 ранку, навіть о 4 ранку — і закінчують о 10 вечора. Це втомлює. Деякі робітники дуже втомлюються, також на роботі трапляється багато нещасних випадків, є багато професійних захворювань. Люди не можуть працювати до 64 років».

Пенсійна реформа була ключовою передвиборчою обіцянкою президента Емманюеля Макрона. Відповідно до неї також збільшать мінімальний термін, протягом якого треба робити внески. Тепер це буде 43 роки.

16 березня щодо документа має відбутися фінальне голосування в обох палатах французького парламенту. Водночас на 15 березня заплановано ще один загальнонаціональний страйк.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уряд Франції попри протести не відмовиться від пенсійної реформиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: