10.01.2024
Телеканал NTD

Шторм «Фредді» вбив понад 100 осіб в Африці

Шторм «Фредді» вбив понад 100 осіб в Африці

На Малаві та Мозамбік удруге за місяць налетів тропічний шторм «Фредді» — один із найсильніших із..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

На Малаві та Мозамбік удруге за місяць налетів тропічний шторм «Фредді» — один із найсильніших із зареєстрованих у Південній півкулі.

Уже відомо, що в Малаві загинуло щонайменше сто осіб, і ця кількість, найімовірніше, зростатиме. Ще сотні людей постраждали. Їх доставляють до лікарень.

[Роберт Кембо, постраждалий від повені]:
«Уночі було дуже погано, а зараз день, й усвідомлюєш утрати. Ніколи не бачив настільки страшного. Будинки сусідів зруйновані. Люди зникли безвісти. У деяких сім’ях чоловік живий, а дружина та діти зникли».

[Чарльз Мленга, рятувальник]:

«Допомагаю в пошуках. Знаю, що там поховано ще більше людей. Поки що ми знайшли тут 20–25 тіл. Більшість із них повезли до лікарні, але ці люди мертві».

[Кліффорд Луванда, місцевий житель]:
«Таке вже вдруге. Уперше було 15-го січня 2015 року. Але цього разу гірше. Я вже бачив 12 загиблих, і кількість зростатиме».

У сусідньому Мозамбіку повний масштаб збитків та людських жертв поки не зрозумілий. Загальна кількість загиблих у Малаві, Мозамбіку та на Мадагаскарі з часу, коли «Фредді» налетів уперше, поки що становить 136 осіб.

За останні чотири тижні «Фредді» приніс до регіону більше ніж річну норму опадів. У Мозамбіку повені знищили посіви.

Чиновники попереджають, що можуть початися епідемії хвороб, які поширюються через воду. У Малаві може посилитися спалах холери, який уже став найсмертельнішим в історії країни.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, «Фредді» може бути найтривалішим тропічним циклоном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шторм «Фредді» вбив понад 100 осіб в АфриціВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: