07.10.2024
Телеканал NTD

Швейцарський банк UBS погодився купити проблемний Credit Suisse

Швейцарський банк UBS погодився купити проблемний Credit Suisse

Швейцарська влада розробила план порятунку проблемного банку Credit Suisse. Про це вона оголосила в неділю. Його..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Швейцарська влада розробила план порятунку проблемного банку Credit Suisse. Про це вона оголосила в неділю. Його купить швейцарський банк-конкурент UBS. Сума угоди становитиме понад три мільярди доларів. Також UBS візьме на себе борги Credit Suisse обсягом до 5,4 мільярда доларів.

[Кольм Келлегер, голова UBS]:
«Ми погодили умови підтримання зі швейцарськими регуляторними органами. Вони забезпечать успішну інтеграцію на користь Швейцарії і захистять наших акціонерів».

Credit Suisse існує 167 років. Він один із найбільших у світі. Проте його становище похитнулося після того, як минулого тижня стався крах двох американських банків — Silicon Valley Bank та Signature Bank.

Угоду вже схвалили голови інших центральних банків, оскільки вони прагнуть уникнути подальших потрясінь на ринку.

[Карін Келлер-Зуттер, міністр фінансів Швейцарії]:

«Це не порятунок. Це комерційне рішення».

Міністр фінансів Швейцарії каже, що угода відверне крах Credit Suisse, який міг би позначитися на світових фінансових ринках.

[Карін Келлер-Зуттер, міністр фінансів Швейцарії]:
«Банкрутство Credit Suisse завдало б величезної побічної шкоди швейцарському фінансовому ринкові. Воно також могло б зачепити UBS та інші банки, і не лише у Швейцарії».

Щонайменше ще два великі банки в ЄС уже розглядають можливість подібних сценаріїв у банківському секторі.

Від Європейського центробанку очікують рішучіших дій. Він, своєю чергою, обіцяє за потреби підтримати банки єврозони кредитами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Швейцарський банк UBS погодився купити проблемний Credit SuisseУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: