11.11.2024
Телеканал NTD

Науковці ЄС: ця зима в Європі стала другою найтеплішою в історії

Науковці ЄС: ця зима в Європі стала другою найтеплішою в історії

Зима 2022–2023 років у Північній півкулі стала другою найтеплішою за всю історію спостережень. А також надзвичайно..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Зима 2022–2023 років у Північній півкулі стала другою найтеплішою за всю історію спостережень. А також надзвичайно посушливою. З такою заявою виступили науковці Європейського Союзу.

За їхніми даними, особливо високі температури були в деяких регіонах східної і північно-східної Європи.

Схили без снігу зіпсували різдвяний лижний сезон, а на Новий рік було побито кілька температурних рекордів.

Зі слів учених, у західній і південно-східній Європі цієї зими було сухіше, ніж зазвичай. У лютому в деяких районах спостерігався рекордно низький рівень вологості ґрунту.

Французький уряд закликав накласти в країні обмеження на споживання води. В Італії теж побоюються, що наступного літа знову буде посуха. Торік там уже запроваджували через це надзвичайну ситуацію.

Науковці ЄС також повідомили, що в лютому антарктичного морського льоду стало рекордно мало, як на цей місяць. Його було на третину менше за середній показник.
Коротке посилання на цю сторінку:

Науковці ЄС: ця зима в Європі стала другою найтеплішою в історіїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: