05.12.2024
Телеканал NTD

TikTok потрапив під обмеження й у Новій Зеландії

TikTok потрапив під обмеження й у Новій Зеландії

Нова Зеландія приєднається до тих західних країн, які заборонили держслужбовцям мати на електронних пристроях «Тікток» (TikTok)...

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Нова Зеландія приєднається до тих західних країн, які заборонили держслужбовцям мати на електронних пристроях «Тікток» (TikTok). Про це уряд заявив 17 березня. Причиною стали ті ж проблеми з безпекою, що виникають через китайську соцмережу.

Заборона встановлювати застосунок на будь-які гаджети, які мають доступ до внутрішньої парламентської мережі, стане чинною наприкінці березня. Таке рішення ухвалили після консультацій з експертами з кібербезпеки та обговорень з урядами інших країн.

Є побоювання, що влада КНР може отримати доступ до місцеперебування й контактних даних користувачів через «Байтденс» (ByteDance) — китайську материнську компанію «Тікток».

Сам же прем’єр Нової Зеландії зазначив, що цього застосунку на свій службовий телефон ніколи не ставив.

[Кріс Гіпкінс, прем’єр-міністр Нової Зеландії]:
«Ні, я не такий просунутий та сучасний. Добре, дякую всім».

Днем раніше «Тікток» заборонили мати на телефонах держслужбовцям Великої Британії.

До цього Центр кібербезпеки Сполученого Королівства проводив ретельну перевірку. Там дійшли висновку, що на службових гаджетах мають бути лише застосунки із затвердженого списку.

[Олівер Доуден, міністр канцелярії кабміну Великої Британії]:
«З огляду на особливий ризик, пов’язаний із державними пристроями, які можуть містити конфіденційну інформацію, розумно буде обмежити використання певних застосунків. Особливо коли йдеться про застосунки, у яких можна отримувати доступ до великого обсягу даних».

Заборона не поширюється на приватні пристрої. Також зроблять виняток для гаджетів, на яких програма буде потрібною з операційних причин.

Нагадаємо, китайський мобільний застосунок «Тікток» уже заборонили на електронних пристроях урядовців у США, Канаді, Бельгії та Єврокомісії.
Коротке посилання на цю сторінку:

TikTok потрапив під обмеження й у Новій ЗеландіїВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: