18.03.2024
Телеканал NTD

Протести в Грузії тривають, попри відмову від законопроєкту про іноагентів

Протести в Грузії тривають, попри відмову від законопроєкту про іноагентів

Керівна партія Грузії 9 березня оголосила, що відкликає законопроєкт про іноземних агентів. У заяві «Грузинської мрії»..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Керівна партія Грузії 9 березня оголосила, що відкликає законопроєкт про іноземних агентів.

У заяві «Грузинської мрії» ідеться, що вона без будь-яких умов знімає законопроєкт із розгляду. Також наголошується, що брехню про законопроєкт поширила радикальна опозиція.

Однак протести однаково не вщухли. Люди вимагають від керівної партії офіційно засудити законопроєкт, а також звільнити всіх затриманих протестувальників. Також лунають заклики до відставки уряду.

Президент країни, яка від самого початку підтримувала протестувальників, заявила, що владі треба було одразу прислухатися до думки людей.

[Саломе Зурабішвілі, президент Грузії]:
«Якщо ми демократична країна, то не має бути так, що уряд і парламент не зважають на голос і волю народу».

Грузини називають законопроєкт про іноземних агентів російським, а також звинувачують Москву у спробі втручання.

Якби документ ухвалили, він би зобов’язав грузинські організації, які отримують понад 20 % фінансування з-за кордону, зареєструватися як «іноземні агенти». Інакше їх би оштрафували.

В уряді казали, що це необхідно для викорінення «іноземного впливу» та «шпигунів», стверджуючи, що грузини мають право знати, хто фінансує неурядові організації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протести в Грузії тривають, попри відмову від законопроєкту про іноагентівСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: