18.02.2024
Телеканал NTD

Пакистанський Лахор визнали містом із найбруднішим повітрям у світі

Пакистанський Лахор визнали містом із найбруднішим повітрям у світі

Пакистанське місто Лахор посіло перше місце у світі за рівнем забрудненості повітря у 2022 році. Рейтинг..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Пакистанське місто Лахор посіло перше місце у світі за рівнем забрудненості повітря у 2022 році. Рейтинг склав відомий швейцарський виробник очищувачів повітря. У його списку Лахор піднявся на більш як 10 позицій.

Компанія, яка підготувала звіт, аналізує рівень якості повітря на основі концентрації шкідливих частинок в атмосфері, відомих як PM 2,5. Її щорічний огляд використовують дослідні й державні організації.

Якість повітря в Лахорі погіршилася майже до 98 мікрограмів на кубічний метр. 2021 року концентрація шкідливих частинок становила коло 85 мікрограмів.

На другому місці китайське місто Хотан. Там вміст шкідливих частинок у повітрі досяг 94 мікрограмів на кубічний метр.

Наступні два міста в рейтингу — індійське Бхіваді, що в околиці Делі, та сам Нью-Делі.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує максимальну концентрацію PM 2,5 на рівні 5 мікрограмів на кубічний метр.

Серед країн перше місце у світі за забрудненістю повітря посів Чад, що в Центральній Африці. Він випередив Бангладеш.

У Центральній та Південній Азії лідирують Індія та Пакистан. Там майже 60 % населення живе в районах, де концентрація шкідливих часток принаймні всемеро перевищує рекомендовану ВООЗ.

У документі зазначається, що кожна десята людина у світі живе в районі, де забруднення повітря загрожує здоров’ю.

Рейтинг підготували, використавши дані понад 30 тисяч моніторів якості повітря. Їх встановлено в 130 країнах та регіонах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистанський Лахор визнали містом із найбруднішим повітрям у світіЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСрібна шахта відродила занепале боснійське містоТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: