05.07.2024
Телеканал NTD

Погроми в Парижі після ухвалення непопулярної пенсійної реформи

Погроми в Парижі після ухвалення непопулярної пенсійної реформи

Підпалені автомобілі, розбиті вітрини магазинів та клуби сльозогінного газу. Такими були вулиці Парижа в четвер увечері...

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Підпалені автомобілі, розбиті вітрини магазинів та клуби сльозогінного газу. Такими були вулиці Парижа в четвер увечері.

Уряд Емманюеля Макрона без голосування в парламенті ухвалив непопулярну пенсійну реформу. Це спричинило різке невдоволення, адже саме через цей законопроєкт останніми днями тисячі французів виходили на протести та страйки.

Тепер у країні почнуть поетапно збільшувати пенсійний вік із 62 до 64 років.

Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн домоглася ухвалення законопроєкту за допомогою Національних зборів, використавши спеціальну процедуру, яка не передбачає голосування.

Засідання перервали на дві хвилини, коли частина законодавців почала виконувати національний гімн, чим не давала прем’єру виступити.

Але врешті-решт Борн використала статтю 49.3 конституції та ухвалила закон.

Уряд каже, що реформа є вкрай важливою, інакше пенсійна система розориться.

[Елізабет Борн, прем’єр-міністр Франції]:
«Ми не можемо ризикувати майбутнім наших пенсій. Ця реформа потрібна».

До цього в парламенті кілька тижнів відбувалися бурхливі дебати. Однак Макрон зрештою мусив вдатися до іншого механізму ухвалення, бо не зміг заручитися більшістю голосів.

Лідер украй правих Марін Ле Пен уже заявила, що Борн має піти у відставку.

Упродовж кількох тижнів у Парижі та за його межами тривали страйки та масові протести, а на вулицях накопичувалося сміття.

Опитування громадської думки показують, що переважна більшість виборців виступає проти пенсійної реформи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Погроми в Парижі після ухвалення непопулярної пенсійної реформиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: