20.04.2024
Телеканал NTD

В Індонезії будують нову столицю, яка буде вдвічі більшою за Нью-Йорк

В Індонезії будують нову столицю, яка буде вдвічі більшою за Нью-Йорк

У джунглях Східного Калімантану триває жваве будівництво. Тут зводять нову столицю Індонезії — Нусантару. Влада обіцяє,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У джунглях Східного Калімантану триває жваве будівництво. Тут зводять нову столицю Індонезії — Нусантару. Влада обіцяє, що це буде екологічне місто, де природі приділятимуть особливу увагу.

У Нусантарі буде багато парків та інших зелених оаз. Будівлі планують зводити енергоефективні. А енергію братимуть із поновлюваних джерел. Нова столиця вдвічі перевищить Нью-Йорк за розміром.

[Бамбанг Сусантоно, голова Нусантари]:
«Сподіваюся, місто стане саморозвивальним. Нам подобається, що воно не лише придатне для життя, а й привабливе на вигляд. Це буде динамічне місто».

Перенести столицю з Джакарти до Нусантари вирішили з кількох причин. Це перенаселеність, а також проблеми з інфраструктурою та екологією. До того ж у наслідок масштабного деформування ґрунту Джакарта йде під воду зі швидкістю 25 сантиметрів на рік. На думку науковців, за два-три десятиліття половину міста може затопити.

Урядовий проєкт розкритикували деякі екологи, а також представники громади корінного населення Калімантану. Аборигени бояться, що в них заберуть землі.

[Бамбанг Сусантоно, голова Нусантари]:
«Ми будемо їх переконувати й розповідати їм про майбутнє міста. Надіюсь, вони збагнуть, що це треба для загального блага».

За словами влади, перенесення столиці з острова Ява на острів Калімантан також має сприяти збалансованому соціально-економічному розвиткові західних і східних регіонів країни.

Будівництво Нусантари розпочалося в середині минулого року. Нині тут працює 7000 робітників. Інфраструктура міста готова наразі лише на 14 %. Є основні дороги й вертолітний майданчик. Побудовано гуртожитки для робітників. Головні будівлі, такі як президентський палац, збираються завершити до кінця літа 2024 року.

Уряд планує урочисто відкрити місто 17 серпня наступного року й приурочити церемонію до Дня незалежності Індонезії.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індонезії будують нову столицю, яка буде вдвічі більшою за Нью-ЙоркЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїСрібна шахта відродила занепале боснійське містоУ Кенії зростає кількість жертв повенейУ Кенії люди гинуть від повенейНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріНа Канарських островах протестують проти масового туризмуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: