20.06.2024
Телеканал NTD

Чоліти в спідницях промчали на велосипедах болівійським містом Ель-Альто

Чоліти в спідницях промчали на велосипедах болівійським містом Ель-Альто

Ці велоперегонниці не визнають шоломів. Водночас вони не в спортивному одязі, а в традиційних спідницях. Участь..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ці велоперегонниці не визнають шоломів. Водночас вони не в спортивному одязі, а в традиційних спідницях. Участь у цих незвичайних змаганнях беруть чоліти — корінні жительки Болівії.

Маршрут пролягає вулицями Ель-Альто — найвисокогірнішого мегаполіса світу.

[учасниця велоперегонів]:
«Я змалку живу в сільській місцевості. Ми завжди їздили на велосипедах. І ми, сільські чоліти, беремо участь у велоперегонах, а традиційний одяг нам не перешкода».

Чолітами в Болівії називають жінок народностей аймара та кечуа. Зазвичай вони носять капелюхи-котелки, шалі й спідниці, відомі як польєра. На їх пошиття йде до восьми метрів тканини. Також під верхньою спідницею є ще чотири чи п’ять нижніх.

Велоперегони чоліт стали частиною заходів, присвячених 38-м роковинам утворення Ель-Альто. Поселення на цій території виникло ще 120 років тому. Але до 1985 Ель-Альто було частиною Ла-Паса.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чоліти в спідницях промчали на велосипедах болівійським містом Ель-АльтоДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: