04.06.2024
Телеканал NTD

Компанію Tesla зобов’язали відкликати 362 000 електромобілів у США

Компанію Tesla зобов'язали відкликати 362 000 електромобілів у США

Компанію Tesla зобов'язали відкликати понад 362 тисячі електромобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Компанію Tesla зобов’язали відкликати понад 362 тисячі електромобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving. Воно виконує функцію автопілота. Національне управління безпеки дорожнього руху США заявило, що ПЗ працює неадекватно й може призвести до аварії.

Зокрема, згідно з аналізом регулятора, система автономного водіння дає змогу електромобілям перевищувати швидкість, а також проїжджати перехрестя непередбачуваним чином. Наприклад, автомобіль може й далі їхати, не зупинившись на стоп-лінії, або проїхати прямо зі смуги, призначеної для повороту. Також автопілот дає змогу виїхати на перехрестя на жовтий сигнал світлофора.

Керівництво компанії Tesla не погодилося з твердженнями регуляторного органу, проте вирішило добровільно відкликати автомобілі як запобіжний захід. Воно також заявило, що йому невідомо про якісь аварії, пов’язані з проблемами, які озвучив регулятор.

Багато водіїв електрокарів Tesla поки не знають про відкликання.

[житель Лос-Анджелеса]:
«Я використовую автопілот здебільшого на трасі, і жодних проблем не було. А цю новину чую вперше».

[жителька Лос-Анджелеса]:
«Я не чула про це. Та зрозуміло, що під час запровадження чогось нового будуть і промахи. Тоді виробник забере це і спробує поліпшити. Загалом автопілот — гарна ідея. Виробник просто ще раз попрацює над цим — і технологія стане досконалішою».

Відкличуть авто Model S і Model X, випущені з 2016 по 2023 рік, а також Model 3 2017–2023 років та Model Y 2020–2023 років. Tesla випустить безплатне оновлення ПЗ, яке можна встановити через бездротову мережу.

Водночас Ілон Маск закликав регулятора не називати це оновлення словом «відкликання». Він назвав такий термін застарілим і таким, що не відображає дійсність.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: