03.12.2024
Телеканал NTD

Індійський учитель переробив автомобіль на електрокар із сонячними панелями

Індійський учитель переробив автомобіль на електрокар із сонячними панелями

Двері типу «крило чайки» нагадують про знаменитий автомобіль DeLorean із фільму «Назад у майбутнє». Але це..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Двері типу «крило чайки» нагадують про знаменитий автомобіль DeLorean із фільму «Назад у майбутнє». Але це Nissan Micra. І дві машини поєднує лише те, що їх випускали у 80-х.

Автомобіль належить вчителю математики Білалу Ахмедові з індійського міста Срінагар. Над тим, щоб зробити з машини електрокар на сонячних батареях, він працював 13 років. Нічого схожого в регіоні немає.

[Білал Ахмед, учитель]:
«Я встановив в автомобілі акумуляторну систему, щоби вночі він працював від батарей, а вдень вони заряджалися від сонячних панелей. Я подолав багато проблем, щоб зробити цей механізм. Це був процес спроб і помилок».

Учитель установив сонячні панелі на капоті й на склі задніх дверей. Вони виробляють достатньо енергії, щоби проїхати 50 кілометрів без підзаряджання. До того ж Білал розробив систему дистанційного керування. За її допомоги відчиняє двері, а також розвертає до сонця сонячні панелі.

Водночас майстра ніхто не спонсорує.

[Білал Ахмед, учитель]:
«Я не отримував жодної фінансової підтримки й вкладав свої гроші. Але зараз до мене звертається багато компаній, і я подивлюся, що буде далі. Гадаю, електрокар на сонячній енергії це автомобіль майбутнього».

Винахідник уважає, що електромобіль із сонячними панелями особливо необхідний зараз, коли бензин і дизель в Індії дуже подорожчали.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: