03.05.2024
Телеканал NTD

Автомобілі завтрашнього дня: караоке в салоні й цифровий помічник

Автомобілі завтрашнього дня: караоке в салоні й цифровий помічник

Перший електричний пікап під брендом RAM збудував північноамериканський підрозділ Stellantis. Концепт-кар дебютував на виставці CES у..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Перший електричний пікап під брендом RAM збудував північноамериканський підрозділ Stellantis. Концепт-кар дебютував на виставці CES у Лас-Вегасі. Технічні характеристики розкрили поки що лише частково.

Пікап має 800-вольтову акумуляторну батарею, повний привід із двома електромоторами й регульовану пневмопідвіску. Дзеркала заднього огляду надруковані на 3D-принтері й оснащені цифровими камерами. У продаж автомобіль надійде 2024 року.

Компанія Stellantis також показала концептуальний електрокар Peugeot Inception із футуристичною зовнішністю. BMW привезла на виставку електричний прототип i Vision Dee, який за задумом має стати інтелектуальним супутником водія. А японські компанії Sony й Honda спільно збудували електричний концепт під брендом Afeela.

Виробники витрачають багато сил та грошей на створення концепт-карів. Це дає змогу показати, у якому напрямі хоче рухатися компанія.

[Тім Стівенс, автомобільний експерт]:
«Як мінімум концепт-кари — це свідчення того, що компанії почуваються впевнено, ринок розвивається добре і що виробники заробляють гроші, бо створювати прототипи дуже дорого».

Електромобілі дедалі більше завойовують ринок Європи. Але в США з усіх проданих торік машин лише 6 % були електричними. Одна з перешкод — недостатньо розвинена інфраструктура заряджання.

Але цей концепт на сонячних батареях не залежить від зарядних станцій. Його збудувала нідерландська компанія Squad Mobility. Він призначений для міських подорожей. Запас ходу — 30 кілометрів. Енергію впродовж дня виробляють сонячні панелі.

На думку деяких фахівців, автомобілі завтрашнього дня мають не лише возити пасажирів, а й розважати їх. Компанія Singing Machine створила програму, з якою можна співати караоке прямо в машині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: