18.07.2024
Телеканал NTD

Портрети зі шльопанців: як нігерійський художник рятує природу

Портрети зі шльопанців: як нігерійський художник рятує природу

Твори мистецтва з викинутих шльопанців створює нігерійський художник Юджин Комбойє. На один портрет іде від одного..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Твори мистецтва з викинутих шльопанців створює нігерійський художник Юджин Комбойє. На один портрет іде від одного до чотирьох місяців. Студія Юджина розташована на південному заході країни в місті Абеокут.

Художник уважає, що його творчість допомагає зберегти природу. Колись він прочитав, що гумове взуття розкладається 80 років.

Перший портрет зі шльопанців нігерієць створив у 2017 році. Тоді він навчався в політехнічному інституті.

[Юджин Комбойє, художник]:
«Це було завдання. Виконавши його, я зрозумів, що здатен на такі проєкти. Маю сили й талант, тому я почав робити це й далі».

Юджин збирає матеріал для портретів на звалищах чи берегах річок.

[Юджин Комбойє, художник]:
«Коли наберу достатньо, приношу шльопанці до студії. Тут я їх чищу, мию та дезінфікую. Це потрібно для моєї безпеки».

Хоча нігерієць здобув вищу освіту, але воліє за допомогою своєї творчості рятувати природу. Нігерія щорічно продукує два з половиною мільйони тонн пластикових відходів.

[Юджин Комбойє, художник]:
«Забруднення пластиком — глобальна проблема. З цим бореться кожна країна світу. Це стосується не лише африканців і не лише Нігерії, а й усього світу. А головна мета моєї роботи й моїх зусиль — розв’язати проблему забруднення пластиком там, де я живу».

Юджин відкрив школу при студії і навчає художників, які хочуть піти його стопами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Портрети зі шльопанців: як нігерійський художник рятує природуДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиПрогулянка найромантичнішим садом світуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: