03.11.2024
Телеканал NTD

120 вінтажних та класичних авто виїхали на дороги Нью-Делі

120 вінтажних та класичних авто виїхали на дороги Нью-Делі

Понад 120 раритетних автомобілів виїхали на дороги Нью-Делі. У столиці Індії проходить щорічне ралі вінтажних та..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Понад 120 раритетних автомобілів виїхали на дороги Нью-Делі. У столиці Індії проходить щорічне ралі вінтажних та класичних машин.

Найпримітніша з них — пожежна машина Morris 1914 року випуску. Багато десятиліть тому її викупив правитель князівства Гайдарабад. Пізніше раритет подарували Індійським залізницям.

У ралі бере участь Ford 1928 року, Buick Roadmaster 39-го та Austin 33-го. Є і класичні моделі, такі як Ford Mustang та Maserati 3500 GT, випущені в другій половині минулого сторіччя.

Не всі автомобілі, що стартували, своїм ходом доїжджають до фінішу. Техніка часто ламається. Власникам треба вкладати багато праці та грошей, щоб підтримувати машини в нормальному стані.

[учасник ралі]:
«Щороку ми ремонтуємо кузов автомобіля, оновлюємо лакофарбове покриття й упорядковуємо хромовані деталі, шини та двигун. <…> На це йде багато роботи, але це пристрасть, і тому ми це робимо».

Ралі організовує індійська газета The Statesman. Воно проходить із 1964 року. Перерва була в 71-му через війну з Пакистаном, у 73-му через паливну кризу, а також у 2021-му та 22-му через пандемію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: