03.10.2024
Телеканал NTD

Огляд автомобільних новинок 2022 року: чим здивували світ BMW, Volvo та Rolls-Royce

Огляд автомобільних новинок 2022 року: чим здивували світ BMW, Volvo та Rolls-Royce

Світовий автопром і далі прямує до електричного майбутнього. Машини на батареях були в центрі уваги майже..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Світовий автопром і далі прямує до електричного майбутнього. Машини на батареях були в центрі уваги майже на всіх автосалонах 2022 року. Згадаймо найзначніші прем’єри, зокрема й бензинові. Але спочатку ліричний відступ.

Уже в січні компанія BMW здивувала першим у світі авто, що змінює колір. Технологія така ж, як в електронних книгах.

Незабаром після баварців японські компанії показали свої електричні концепти на автосалоні в Токіо. Найзначніший — спортивне купе Subaru. Його розробляють уже два роки. Силова установка з чотирьох електромоторів видає більш як 1000 кінських сил.

[Ясуо Хіраока, голова відділення Subaru Tecnica International]:
«У світі автоспорту рекомендують обходитися без шкідливих вихлопів. Зараз важливо випускати спортивні автомобілі на синтетичному пальному чи повністю електричні».

На автосалоні в Чикаго в пріоритеті були позашляховики, пікапи та потужні суперкари. Новинки привезли Ford, Chevrolet, Jeep, Toyota, Kia та Hyundai.

А міжнародний автосалон у Нью-Йорку став місцем для електрокарів та гібридів. До електричних технологій вдався й американський бренд Chrysler, що представив концепт Airflow Graphite.

Інша помітна новинка дебютувала в Південній Кореї. Це Ioniq 6 — перший повністю електричний седан Hyundai.

Автотиждень у Монтереї відзначився прем’єрами Bugatti та Lamborghini. Але їхня ера гіперкарів із двигунами внутрішнього згоряння закінчується.

[Стефан Вінкельманн, президент компанії Lamborghini]:
«У 23-му та 24-му роках ми переведемо всю нашу лінійку на гібридні двигуни. Ми обіцяємо клієнтам, що до 25 року скоротимо викиди CO₂ до 50 %. Водночас машини стануть продуктивнішими».

Тим часом культовий Ford Mustang лишається бензиновим. Оновлений спорткар дебютував на автошоу в Детройті. Має два варіанти кузова — купе й кабріолет.

Rolls-Royce восени презентував свій перший електромобіль. Він обіцяє до 2030 року зробити електричним увесь модельний ряд.

Кросовер Avenger став першим повністю електричним авто американської компанії Jeep. Це ще й перший автомобіль, створений для європейців.

Volvo теж до 2030 року перейде на виробництво повністю електричних машин. Флагманом стане кросовер EX90.

І нарешті в листопаді показали «Тойоту пріус» п’ятого покоління. Моделі цьогоріч уже 25 років.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: