05.05.2024
Телеканал NTD

Пхеньян запустив три ракети: Японія звернулася до Ради Безпеки ООН

Пхеньян запустив три ракети: Японія звернулася до Ради Безпеки ООН

Північна Корея запустила три балістичні ракети в бік Японії. У відповідь японський уряд звернувся до Ради..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Північна Корея запустила три балістичні ракети в бік Японії. У відповідь японський уряд звернувся до Ради Безпеки ООН із проханням провести екстрене засідання.

Перше випробування відбулося 18 лютого. Пхеньян запустив міжконтинентальну балістичну ракету «Хвасон-15». Вона піднялася на висоту 5700 кілометрів, пролетіла 900 кілометрів і впала в Японське море.

Наступного дня США провели спільні військові навчання з Південною Кореєю та окремо з Японією. А вже 20 лютого КНДР запустила ще дві балістичні ракети. Обидві впали за межами виключної економічної зони Японії.

Північнокорейське телебачення повідомило, що віртуальні цілі було встановлено в Східнокитайському морі на відстані 395 та 337 кілометрів від точок запуску.

Водночас сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина вимагає від американців припинити спільні з Південною Кореєю та Японією військові навчання. Вона також заявила, що частота використання Тихого океану як полігону для запуску ракет залежить від дій США.

Генеральний секретар Кабінету міністрів Японії, своєю чергою, заявив, що запуски Пхеньяна загрожують безпеці всього світу та є абсолютно неприйнятними.

[Хірокадзу Мацуно, генеральний секретар Кабінету міністрів Японії]:
«Цей запуск також порушив відповідні резолюції Ради Безпеки ООН. Японія висловила Північній Кореї рішучий протест і засудила її дії через дипломатичні канали в Пекіні».

Цього року КНДР провела вже три ракетні випробування. За весь минулий рік вона запустила понад 70 ракет.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пхеньян запустив три ракети: Японія звернулася до Ради Безпеки ООНЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: