03.10.2024
Телеканал NTD

Tesla відвойовуватиме ринок у китайських електрокарів у Таїланді

Tesla відвойовуватиме ринок у китайських електрокарів у Таїланді

Tesla розпочала продаж у Таїланді. Наразі клієнтам пропонують лише Model 3 і Model Y. Ціни починаються..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Tesla розпочала продаж у Таїланді. Наразі клієнтам пропонують лише Model 3 і Model Y. Ціни починаються від 48 тисяч доларів. Найдорожчий електрокар коштує 71 тисячу. Замовити машину можна через інтернет. Постачання стартують наступного року.

На дорогах Таїланду з’явилися електромобілі Tesla. Люди купували їх самостійно за кордоном. Тому в компанії розраховують на велику зацікавленість продукцією. І вона є.

[Тітіпун Пайсірікул, житель Бангкока]:
«Я радий, що велика компанія почала прямий продаж, а не через партнерів».

Утім, на американського виробника чекає жорстка конкуренція. Китайські компанії BYD та Great Wall продають тут електромобілі, ціни яких починаються з 23 тисяч доларів.

[Тітіпун Пайсірікул, житель Бангкока]:
«”Тесли” також збирають у Китаї, але технології американські. Тому гадаю, що з погляду технологій Tesla ліпша за (китайські електрокари)».

Таїланд — досить великий ринок автомобілів. Торік тут продали 750 тисяч машин. Як очікують, цього року продажі зростуть. Але люди переважно купують автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. До того ж тут є заводи японських компаній Toyota й Honda. Щороку вони випускають від півтора до двох мільйонів авто. Половина йде на експорт.

Зараз тайська влада виділяє субсидії покупцям електромобілів і знижує податки для виробників машин на батареях. Ефект уже є. Цього року на облік поставили 7000 нових електрокарів. Торік — лише 2000. А до 2030 року не менш як 30 % автомобілів, збудованих у Таїланді, будуть електричними.

Тим часом Tesla обіцяє впродовж року відкрити в азійській країні десять зарядних станцій. Перший сервісний центр з’явиться тут до березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: