17.03.2024
Телеканал NTD

Тонни сміття: місто в Європі перетворюється на «регіональне звалище»

Тонни сміття: місто в Європі перетворюється на «регіональне звалище»

Драматичні кадри з Боснії і Герцеговини. Це пластикове сміття, яке скупчилося за бар'єром на водосховищі Вишеградсько-Єзеро...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Драматичні кадри з Боснії і Герцеговини. Це пластикове сміття, яке скупчилося за бар’єром на водосховищі Вишеградсько-Єзеро. Воно розташоване на річці Дрина.

[Деян Фуртула, активіст-природозахисник]:
«Наше місто стоїть у верхній частині водосховища, і позаду нас — бар’єр, який утримує сміття. Воно пливе за течією з верхів’я річки Дрина, а також частково з річки Лім. Цій проблемі у Вишеграді вже двадцять років, і це серйозна екологічна катастрофа».

Останніми днями в Боснії і Герцеговині, а також у сусідній Чорногорії ішли рясні дощі. Тому стільки сміття. Причому найрізноманітнішого.

[Деян Фуртула, активіст-природозахисник]:
«Рівень води у Дрині піднявся. Це спричинило приплив відходів до нашого району. <…> Крім пластику, тут є ще предмети побуту, зокрема холодильники та плити. Тут плаває буквально все, що можна придумати. Особливо важко прибирати дерева».

Місцеві екологічні активісти роками б’ють на сполох, але така картина повторюється знову й знову.

[Деян Фуртула, активіст-природозахисник]:
«Вишеград фактично перетворюється на регіональне звалище».

Коротке посилання на цю сторінку:

Тонни сміття: місто в Європі перетворюється на «регіональне звалище»Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокІзраїль відправив танки на північ Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: