17.02.2024
Телеканал NTD

219 землетрусів: сплеск сейсмічної активності в Сальвадорі зруйнував будинки

219 землетрусів: сплеск сейсмічної активності в Сальвадорі зруйнував будинки

Сплеск сейсмічної активності в Сальвадорі залишив людей без даху над головою. Менш як за добу тут..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Сплеск сейсмічної активності в Сальвадорі залишив людей без даху над головою. Менш як за добу тут зафіксували 219 землетрусів.

[місцевий житель]:
«Ми були в коридорі й раптом відчули сильний землетрус. Потім ми вибігли надвір, щоб урятуватися».

За даними влади цієї центральноамериканської країни, пошкоджено 130 житлових будинків. Водночас обійшлося без жертв.

Для постраждалих організували вісім тимчасових притулків.

[місцева жителька]:

«Це було важко. Ми злякалися, але, дякувати Богу, ніхто не загинув, ми всі здорові. Та є матеріальні втрати — наш будинок зруйновано».

[Рене Франсіс Меріно Монрой, міністр оборони Сальвадору]:
«Перша перевірка показала, що більшість будинків не придатні для проживання. Ми вже зробили все потрібне, щоб людям допомогли. Але найголовніше — зберегти їм життя. У Чинамасі організували притулок, куди можна евакуюватися тим, у чиїх будинках небезпечно».

Землетруси також спричинили щонайменше 20 зсувів. У містах департаменту Ауачапан, де був епіцентр, оголосили червоний рівень небезпеки.

Найсильніший підземний поштовх був магнітудою 5,1. Осередок залягав на глибині дев’ять кілометрів у муніципалітеті Сан-Лоренсо.
Коротке посилання на цю сторінку:

219 землетрусів: сплеск сейсмічної активності в Сальвадорі зруйнував будинкиЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: