17.11.2024
Телеканал NTD

Стрілянина на китайський Новий рік: 10 загиблих

Стрілянина на китайський Новий рік: 10 загиблих

Жителі міста Монтерей-Парк, що в Каліфорнії, зібралися, щоб пом'янути жертв стрілянини, яка сталася на китайський Новий..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Жителі міста Монтерей-Парк, що в Каліфорнії, зібралися, щоб пом’янути жертв стрілянини, яка сталася на китайський Новий рік у місцевому танцювальному залі.

Унаслідок інциденту десять людей загинуло, сім дістало поранення. Щонайменше одна перебуває в критичному стані.

Нападника ідентифікували як 72-річного місцевого жителя азійського походження, на ім’я Ху Цан Тран. Він утік з місця події, після чого забарикадувався в білому фургоні приблизно за 35 кілометрів від місця злочину.

Після багатогодинної облоги, коли поліціянтам вдалося наблизитися до автомобіля, зловмисник застрелився.

Поліція припускає, що чоловік хотів убити більше людей. Після стрілянини в одному залі він попрямував до іншого. Однак там люди відібрали в нього зброю, після чого чоловік утік.

Він мав напівавтоматичний штурмовий пістолет із магазином.

[Роберт Луна, шериф округу Лос-Анджелес]:
«Підозрюваний вирушив до залу міста Алгамбра після того, як влаштував стрілянину. І його роззброїли два хоробрі члени громади. Я вважаю їх героями, бо вони врятували людям життя».

Мотив нападника невідомий. Утім один представник китайської громади сказав, що до масового вбивства могла підштовхнути побутова сварка.

Стрілянина сталася в суботу після 10 години вечора в районі, де організували святкування Нового року за місячним календарем. У центрі міста рух автотранспорту здебільшого було перекрито. Свята тут збирають тисячі людей з усієї Південної Каліфорнії. Як повідомили в поліції, заходи, заплановані на неділю, було скасовано.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стрілянина на китайський Новий рік: 10 загиблихТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: