17.03.2024
Телеканал NTD

Чому Китай зустрів Новий рік Кролика, а В’єтнам — Кота

Чому Китай зустрів Новий рік Кролика, а В'єтнам — Кота

Настав Новий рік за місячним календарем. Китай, Японія та інші країни Східної Азії святкують його дуже..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Настав Новий рік за місячним календарем. Китай, Японія та інші країни Східної Азії святкують його дуже пишно. Згідно з китайським зодіаком, настав рік чорного водяного Кролика. Утім, це подвійний знак. Можна також використовувати символ Кота чи Зайця.

Тепер мешканці різних азійських країн мають вибір. Десь використали образ кролика, а у В’єтнамі більше шанують котів. Тут розведення кролів поширене мало. До того ж котів уважають захисниками врожаю від гризунів, вони відганяють злих духів та привертають удачу.

[жителька Ханоя]:
«Кожна країна має свої переваги та своїх фаворитів. І коти, і кролики — добрі, прудкі й розумні тварини. У Китаї обрали кролика, а В’єтнам віддає перевагу котові».

У всьому Ханої з’явилися фігурки котів. А у вуличних ятках продають безліч котячих брелоків та сувенірів.

[житель Ханоя]:

«Гадаю, що кіт гідніший, бо кролик занадто м’який. Він не має такої сили, як кіт. Я теж народився в рік кота й дуже цим пишаюся».

[жителька Ханоя]:
«Якщо говорити про символізм, то кіт здається величнішим, адже він має ауру маленького тигра».

[житель Ханоя]:
«На відміну від таких країн, як Японія, Китай та Південна Корея, В’єтнам обрав кота. Уже багато років в’єтнамці дуже люблять котів. Вони століттями з’являлися на традиційних картинах».

Тим часом котокав’ярні надіються, що цього року після спричиненого пандемією уповільнення справи підуть ліпше.

[власниця котокав’ярні]:
«Сподіваюся, що цього року світова економіка швидко відновиться, і пандемія не повернеться».

Китайський гороскоп складається із 12 символів. Водночас змінюється також стихія та колір тварин. Попередній був роком блакитного водяного Тигра.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому Китай зустрів Новий рік Кролика, а В’єтнам — КотаФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: