05.09.2024
Телеканал NTD

Форум у Давосі проходить без Росії та Китаю

Форум у Давосі проходить без Росії та Китаю

Всесвітній економічний форум знову зібрав у Давосі світову еліту. Цьогоріч очікують рекордну кількість учасників. Водночас зустрічі..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Всесвітній економічний форум знову зібрав у Давосі світову еліту.

Цьогоріч очікують рекордну кількість учасників. Водночас зустрічі відбуватимуться без делегації з Росії. Не буде також і представників Китаю, бо країна переживає сплеск пандемії COVID. До того ж через падіння фондового ринку у 2022 році найбагатші люди Китаю збідніли на 224 мільярди доларів.

Водночас мільярдерів із країн Перської затоки цього разу буде більше. У регіоні зростають доходи, оскільки пішли вгору ціни на нафту.

Серед головних тем — загроза глобальної рецесії, зміна клімату, а також війна в Україні.

Так, Євросоюз представив масштабну ініціативу з підтримання «зеленої» індустрії. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про плани підтримати екологічно чисте виробництво.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:

«Ми представимо новий закон про промисловість “Вуглецева нейтральність”».

Це має допомогти блоку конкурувати з подібними програмами в США.

Водночас перша леді України Олена Зеленська зазначила, що спочатку треба зупинити війну в нашій країні.

[Олена Зеленська, перша леді України]:

«Як світ хоче досягти кліматичної нейтральності, якщо він навіть не може зупинити спалення міст в Україні?»

Також учасники форуму обговорили можливість глобальної рецесії.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва каже, що глобальне економічне зростання 2023 року, згідно з прогнозами, досягне нижньої межі перед фазою пожвавлення.

Вона також підтвердила прогноз МВФ про вповільнення глобального зростання до 2,7 % цього року з приблизно 3,2 % минулого.

[Крісталіна Георгієва, директор-розпорядник МВФ]:

«Ми очікуємо, що у 2023 році зростання досягне дна, щоби почати процес, у якому ми підемо вгору, а не вниз».

Георгієва сказала, що глобальне зростання підкосила криза вартості життя і процентні ставки, які були на рівні, небаченому десятиліттями.

Коротке посилання на цю сторінку:

Форум у Давосі проходить без Росії та КитаюЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: