17.10.2024
Телеканал NTD

Французи протестують проти пенсійної реформи

Французи протестують проти пенсійної реформи

Пляшки, петарди та сміттєві баки летіли в бік поліції на вулицях Парижа. У відповідь правоохоронці розганяли..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Пляшки, петарди та сміттєві баки летіли в бік поліції на вулицях Парижа. У відповідь правоохоронці розганяли людей кийками та сльозогінним газом.

У Франції спалахнули масові протести проти пенсійної реформи. Вісім найбільших профспілок країни закликали людей виходити на вулиці, щоби виразити невдоволення підвищенням пенсійного віку з 62 до 64 років.

19 січня в країні закрилося багато початкових шкіл, обмежено рух залізничного та міського транспорту, у паризьких аеропортах скасовано рейси.

У країні зменшили виробництво електроенергії. Також, як кажуть ЗМІ, у протестах бере участь більшість працівників нафтопереробних заводів найбільшої французької нафтогазової компанії.

Як очікують, протести охоплять до 200 міст Франції, і в них братиме участь понад мільйон осіб.

На півночі Франції вишикувалася черга з фур, бо протести зупинили поромне сполучення між британським Дувром і французьким Кале. Це основний морський шлях торгівлі між Великою Британією та ЄС. Кале — також найжвавіший вантажний порт Франції. Обробляє близько 2 мільйонів вантажівок на рік.

Водночас пенсійна реформа була однією з головних передвиборчих обіцянок Емманюеля Макрона. У четвер він ще раз підтвердив, що не має наміру відмовлятися від своїх планів.

[Емманюель Макрон, президент Франції]:
«У країнах, де люди живуть дедалі довше, де ми створили сильні та справедливі системи соціального забезпечення, засновані на рівності між поколіннями, стає дедалі менше економічно активних людей і дедалі більше пенсіонерів».

Реформа також підвищує до 43 років мінімальний термін, упродовж якого треба робити внески до пенсійного фонду. Водночас мінімальна пенсія зросте до 1200 євро на місяць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французи протестують проти пенсійної реформиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: