17.03.2024
Телеканал NTD

Найстрашніша за 30 років: у Непалі шукають жертв авіакатастрофи

Найстрашніша за 30 років: у Непалі шукають жертв авіакатастрофи

Ця авіакатастрофа — найстрашніша в Непалі за три десятиліття. У неділю в Покхарі, другому найбільшому місті..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ця авіакатастрофа — найстрашніша в Непалі за три десятиліття. У неділю в Покхарі, другому найбільшому місті країни, упав двомоторний пасажирський літак, який виконував внутрішній рейс.

[Мехмуд Кхан, очевидець]:
«Ми почули гучний гуркіт і побігли на терасу дивитися, що трапилося. Було багато диму, і ми зрозуміли, що літак упав. Ми помчали туди. Я залишився на пагорбі, а мій друг пішов шукати тих, хто вижив. Він витяг тіла щонайменше 35 людей».

Літак прямував зі столиці Катманду до туристичного міста Покхара. На борту було 72 особи, зокрема 15 іноземців. Це п’ятеро індійців, четверо росіян, двоє громадян Південної Кореї, один ірландець, один австралієць, один француз та один аргентинець.

Наразі виявлено тіла 68 осіб. На місці аварії працюють сотні рятувальників — шукають ще чотирьох пасажирів.

Аеропорт «Покхара» розташований на висоті 2800 метрів над рівнем моря. Під час катастрофи погода була ясною. Причини аварії поки невідомі. Для розслідування створили спеціальну комісію. Результат обіцяють оголосити упродовж 45 днів.

Попередня масштабна авіакатастрофа сталася в Непалі 1992 року. Тоді на підльоті до Катманду літак врізався в пагорб. Усі 167 людей, що були на борту, загинули.

Загалом за період з 2000 року внаслідок аварій літаків та гелікоптерів у Непалі загинуло близько 350 осіб. У цій країні розташовані вісім із 14 найвищих гір світу, зокрема Еверест. Погода в горах дуже мінлива.

Водночас Євросоюз ще 2013 року закрив свій повітряний простір для непальських авіаліній, посилаючись на проблеми з безпекою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найстрашніша за 30 років: у Непалі шукають жертв авіакатастрофиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЗнов маски: у Мілані нічим дихатиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: