03.02.2024
Телеканал NTD

Історія компанії Tesla у 12 електромобілях і концепт-карах на виставці в Лос-Анджелесі

Історія компанії Tesla у 12 електромобілях і концепт-карах на виставці в Лос-Анджелесі

Про неймовірну історію успіху американської компанії Tesla розповідає нова виставка Музею Петерсена, що в Лос-Анджелесі. Тут..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Про неймовірну історію успіху американської компанії Tesla розповідає нова виставка Музею Петерсена, що в Лос-Анджелесі. Тут зібрано колекцію з 12 електромобілів. Деякі публіка побачить уперше.

[Майкл Боделл, директор Автомобільного музею Петерсена]:
«Увійшовши на виставку, ви побачите прототипи, концепт-кари й усю візуальну історію Tesla як бренду. І перед вами відкриється дивовижна хроніка того, як Tesla за дуже короткий час досягла в цій галузі значно більшого за інших».

Історія Tesla почалася 19 років тому. Але цьому передувала інша подія — створення спортивного електромобіля Tzero. Серійне виробництво так і не почалося через високу вартість машини. Проте Tzero надихнув інших інженерів, після чого й виник бренд Tesla.

Серійне виробництво електромобілів стартувало у 2008-му. Спочатку з конвеєра зійшов спорткар Tesla Roadster. У музеї зберігається найперша машина з номером 0001. Раніше вона належала Ілонові Маску.

[Браян Стівенс, куратор виставки]:

«Tesla змінила світ. Багато автомобільних компаній намагалися досягти успіху у виробництві серійних електромобілів. Багато хто й нині йде до цього. Дехто так і не зміг досягти такого успіху, як Tesla. А хтось досі прагне цього, намагаючись повторити успіх американського бренду».

Ще одна особливість виставки — Tesla Model S Plaid 2021 року випуску. Цей автомобіль побив рекорд Porsche Taycan на перегонній трасі Нюрбургринг у Німеччині.

Серед експонатів і пікап Cybertruck із неоднозначною зовнішністю. Його виробництво стартує в середині наступного року.

Незабаром на дорогах з’являться електричні вантажівки Tesla Semi. Модель дебютувала у 2017 році. Перші сто машин зроблять для компанії Pepsi.

[Габріель Вега, журналіст видання автомобільної тематики]:
«Tesla — один із найбільших гравців на ринку. Приблизно 20 % усіх електромобілів, що продаються у світі, це Tesla. Якщо врахувати їхню ціну, то статистика стає ще більш приголомшливою».

На думку аналітиків, успіх Tesla змушує інші автомобільні компанії розвивати та вдосконалювати виробництво електромобілів.

Виставка в Музеї Петерсена триватиме до 22 жовтня наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: