Британські мотоциклетні бренди повертаються з новими моделями

Британські мотоциклетні бренди повертаються з новими моделями

Імениті британські бренди показали нові моделі на найбільшій мотоциклетній виставці Великої Британії. Вона проходить у Бірмінгемі..

Дата завантаження: 2024-05-03

Імениті британські бренди показали нові моделі на найбільшій мотоциклетній виставці Великої Британії. Вона проходить у Бірмінгемі — у самому серці англійської мотоциклетної індустрії.

Компанія BSA демонструє єдину модель — оновлену «Золоту зірку». Gold Star випускали з 38 по 63 рік. Це ім’я добре знали шанувальники мотоциклетного спорту. «Золота зірка» виграла безліч перегонів на острові Мен.

Компанія розорилася 50 років тому, а тепер відроджується під крилом індійського автогіганта Mahindra.

[Девід Едвардс, співробітник компанії BSA]:
«Ми постаралися зберегти вигляд і стиль старої “Золотої зірки” в новій моделі. Бак і двигун зовні схожі на попередників. Новий двигун не має повітряного охолодження, але візуально здається, ніби повітряне охолодження є».

Перша партія Gold Star надійде в продаж на початку наступного року. Стартова ціна — 7500 євро.




А це марка Triumph — одна з найстаріших і водночас наймолодша у Великій Британії. Вона з’явилася 1902-го й після банкрутства компанії відродилася на початку 90-х. У Бірмінгемі вона репрезентує лінійку міських мотоциклів Triple naked 2023 року.

[Деврон Болтон, генеральний менеджер компанії Triumph]:
«Нині британські бренди модні в усьому світі. Ми досить унікальні, нас не так багато. І це, безумовно, знаходить відгук. Америка — наш найбільший покупець, хоч там величезний ринок мотоциклів. Тож це великий сюрприз».

Ще одна класична британська марка Royal Enfield. Вона демонструє новий круїзер Super Meteor — 650.

Ще одне з легендарних імен у британському мотоспорті — бренд Norton. Наступного року він святкуватиме своє 125-річчя. Компанія випускає першокласні мотоцикли вартістю понад 45 тисяч євро.

Британські мотоцикли злетіли на пік популярності у 50-х – 60-х роках. Тоді їх уважали найкращими у світі. Згодом їх потіснили японські виробники. Їхні мотоцикли були красивими, якісними й недорогими. Наразі британські марки знову цікавлять покупців.

Виставка в Бірмінгемі триватиме до 27 листопада.