17.12.2024
Телеканал NTD

Каліфорнія оговтується після повені

Каліфорнія оговтується після повені

Жителів містечка Фелтон, що в горах центральної Каліфорнії, чекає велике прибирання. Ось такі вулиці після повені,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Жителів містечка Фелтон, що в горах центральної Каліфорнії, чекає велике прибирання. Ось такі вулиці після повені, яку спричинила недавня низка великих штормів.

Містечко стоїть за годину їзди від Сан-Франциско. Повінь почалася рано-вранці. Вийшла з берегів місцева річка Сан-Лоренсо. Тепер велика вода відступила, залишивши по собі товстий шар багна.

[Камілла Шафер, жителька Фелтона]:
«Напередодні нового року рівень річки був на позначці понад шість метрів, але вода й далі підіймалася, і це було страшно. Наш будинок стоїть міцно. Нам пощастило, що ми на пагорбі. Сусідам пощастило менше».

А ця жителька розповідає, що вночі було тихо — чутно було лише шум дощу. Але о 4-й ранку вона прокинулася від вигуків шерифа. Він їздив вулицями й закликав людей евакуюватися.

[Меліса Фолей, жителька Фелтона]:

«Це найбільша повінь з усіх, що ми тут бачили. Особливо в низині. Ми на пагорбі. Бачити, що вода перевищує рівень голови, це божевілля якесь».

Загалом евакуюватися порекомендували понад 40 тисячам жителів коло десяти округів Каліфорнії.

[Камілла Шафер, жителька Фелтона]:
«Завжди шокує, коли бачиш осілі речі. І ми починаємо розпитувати, чиї це стільці. І з’ясовується, що вони належать комусь з іншого кінця міста. Багато прибирання, і це погано. Мене засмутило, що в нас зламало паркан, бо ми поставили його п’ять років тому після іншої повені. Щоб його відремонтувати, доведеться брати відпустку».

Нинішні зливи і снігопади в гірських районах Каліфорнії — результат «атмосферної річки», що прибула з тропічної частини Тихого океану. Загалом на регіон після Різдва вже обрушилося шість сильних штормів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Каліфорнія оговтується після повеніКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПоліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальниківПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЛісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісківПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: