28.01.2024
Телеканал NTD

Новий кросовер Volvo стане флагманом майбутньої електричної лінійки бренду

Новий кросовер Volvo стане флагманом майбутньої електричної лінійки бренду

Шведська компанія Volvo показує новий електрокросовер EX90. Він стане найпотужнішою, найдорожчою та найбезпечнішою моделлю бренду. До..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Шведська компанія Volvo показує новий електрокросовер EX90. Він стане найпотужнішою, найдорожчою та найбезпечнішою моделлю бренду.

До 2030 року Volvo перейде на виробництво повністю електричних машин. У компанії називають новий кросовер флагманом майбутньої електричної лінійки.

[Генрік Грін, співробітник компанії Volvo Car]:
«Не варто забувати й про іншу особливість автомобіля. Частка перероблених матеріалів у ньому більша, ніж у будь-якому іншому Volvo. Він на 15 % складається з переробленого пластику, на 15 % — з переробленої сталі та майже на 25 % — з переробленого алюмінію».

Семимісний кросовер оснащено двома електромоторами, сумарна потужність яких — 408 чи 517 кінських сил залежно від модифікації. Максимальна швидкість — 180 кілометрів за годину. Запас ходу — 585 кілометрів. Зарядити батарею з 10 до 80 % можна за пів години.

Крім того, флагман оснащено системою двостороннього заряджання. Тобто машина може віддавати електроенергію іншому електрокарові чи електроприладові в будинку.

Стежити за ситуацією на дорозі допомагає лідар, вісім камер, п’ять радарів та 16 ультразвукових сенсорів. Також є камери й інфрачервоний датчик у салоні, які спостерігають за водієм. Якщо той засне, автомобіль подає сигнал. Якщо людина за кермом не відреагує, то машина зупиниться і зв’яжеться з екстреними службами. У компанії кажуть, що високотехнологічне обладнання на 20 % зменшить кількість серйозних аварій, якщо порівняти з XC90.

Також у салоні встановлено радари, які визначають, чи не залишилися позаду діти або ж домашні тварини. У разі потреби система попереджає водія, коли той виходить з машини.

Електричний флагман зберіг пізнавану зовнішність.

[Дуглас Болдук, головний редактор видання автомобільної тематики]:
«Для цього бренду автомобіль має футуристичний вигляд, але ще багато залишилося від Volvo та його попередника XC90. Тож немає радикальних змін, які можуть відштовхнути покупців, і це розумний хід».

Кросовер випускатимуть на заводах у США та Китаї. В Америці він коштуватиме приблизно 80 тисяч доларів, у Європі — 105 тисяч євро. Продаж стартує на початку 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: