17.11.2024
Телеканал NTD

Морозиво з африканськими смаками пропонують у кафе Кейптауна

Морозиво з африканськими смаками пропонують у кафе Кейптауна

У цьому кафе в Кейптауні можна скуштувати морозиво незвичайного смаку. Усе вигадав власник закладу — зімбабвієць..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

У цьому кафе в Кейптауні можна скуштувати морозиво незвичайного смаку. Усе вигадав власник закладу — зімбабвієць Тапіва Гужа. Він вирішив ознайомити місцевих жителів з ароматами Африки. А ще змінити уявлення, що харчі з його континенту другосортні й не дуже смачні.

[Тапіва Гужа, власник кафе]:
«Я вирішив виправити те, що ми, африканці, не цінуємо себе і, отже, не можемо насолоджуватися власною їжею».

Кафе «Tapi-Tapi» стоїть у фешенебельному районі міста. Тут можна скуштувати морозиво зі смаком гарбуза, попкорну, арахісу, солодкої картоплі та навіть сушених кукурудзяних зерен.

[Тапіва Гужа, власник кафе]:
«Сьогодні ми приготували кілька різних видів. Перший — з гарбузом й арахісовим маслом. На нього надихнула страва під назвою нхопі із Зімбабве».

За кожним смаком — своя історія.

[Тапіва Гужа, власник кафе]:
«Я також приготував вид ройбушу з варенням із солодкої картоплі. У Зімбабве часто п’ють чай із солодкою картоплею замість хліба».

Відвідувачі кафе називають це морозиво дивовижним.

[Клайв Сібанда, відвідувач]:
«У дитинстві ми знали, що морозиво може бути ванільним. А ці смаки допомагають згадати те, що ми їли, коли були маленькими. Це зв’язок із нашим дитинством».

Зімбабвієць каже, що люди часто привозять йому інгредієнти з інших регіонів континенту. І за це отримують баночку морозива.
Коротке посилання на цю сторінку:

Морозиво з африканськими смаками пропонують у кафе КейптаунаСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиБалабан — душа музичної культури АзербайджануЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: