17.01.2024
Телеканал NTD

Кенійський художник створює картини з яєчної шкаралупи

Кенійський художник створює картини з яєчної шкаралупи

Цей митець із кенійської столиці вирішив не лише творити, а й позбавляти своє місто від сміття...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Цей митець із кенійської столиці вирішив не лише творити, а й позбавляти своє місто від сміття. 22-річний Міка Обанда створює чудові мозаїки із яєчної шкаралупи, яку збирає на звалищах, у продавців, а також у готелях.

Він шкаралупу сушить, розфарбовує різними кольорами, потім надає їй потрібної форми. Останній етап — приклеїти всі шматочки на полотно.

Міка надихається повсякденним життям Найробі. Особливо любить зображати жінок, зокрема свою матір.

[Міка Обанда, художник]:

«Я намагаюся показати різні миті її життя: коли вона була люблячою і дбайливою, а також коли багато працювала, щоб оплачувати моє навчання, а також мого брата й сестри».

Міка каже, що його роботи досить популярні. Спочатку більшість гадає, що основа його картин — пластик чи папір. Мало кому спадає на думку, що це шкаралупа.

Свій перший витвір Міка продав за 28 доларів. Тепер його роботи коштують від 50 до 800. Багато його клієнтів — з Європи та США.

У творчості кенійцю допомогла заснована у 2010 році організація «Мукуру». Вона підтримує молодь, яка страждає від депресії, залежностей чи злиднів.

Разом із Мікою працює Адам Масава. Він художник-самоук, який малює на старих картонних коробках і залізних покрівельних листах.

[Адам Масава, художник]:
«Монета має дві сторони, але зазвичай показують погану. А я підкидаю її, щоб показати, що в міських нетрях є і мирні та працьовиті люди».

Масава вже їздив зі своїми роботами на виставки до Німеччини, Нідерландів та США. Там його твори мистецтва продавалися за ціною від 150 до 15 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійський художник створює картини з яєчної шкаралупиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахВ Італії вимирають газетні кіоскиЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: