19.10.2024
Телеканал NTD

Кладовище кораблів у затоці Гуанабара може спричинити екологічну катастрофу

Кладовище кораблів у затоці Гуанабара може спричинити екологічну катастрофу

Покрите іржею суховантажне судно 1994 року «Сан-Луїс» стоїть на якорі в затоці Гуанабара в Ріо-де-Жанейро більш..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Покрите іржею суховантажне судно 1994 року «Сан-Луїс» стоїть на якорі в затоці Гуанабара в Ріо-де-Жанейро більш як шість років. Воно врізалося в найдовший міст у Латинській Америці. ВМС кажуть, що проводять розслідування. Водночас місцеві активісти стурбовані.

[Сержіу Рікарду, голова Baia Viva]:
«”Сан-Луїс” залишається в порту Ріо, і всередині 50 тонн пального. Це корабель із високою корозією, він небезпечний і може спричинити екологічну катастрофу».

Це один із десятків кораблів, покинутих іржавіти в знаменитій, але вкрай забрудненій затоці. Колись тут були мангрові чагарники й буяло морське життя. Наразі площа мангрів значно скоротилася. Також почали зменшуватися популяції черепах, дельфінів і морських коників.

[Хосе Карлуш Сілва, колишній рибалка]:
«Ці кораблі старі, і їх не використовують, тож власники кидають їх тут. Це злочин».

[Фернанду Пінту, колишній рибалка]:
«Я ловив рибу. Раніше міг швидко наловити 100 кілограмів. Тепер, щоб виловити 50 кілограмів, треба тиждень чи місяць».

Кладовище кораблів також стало смугою перешкод для судноплавства.

[Сержіу Рікарду, голова Baia Viva]:
«Це призводить до щорічних економічних втрат розміром коло 9,5 мільярдів доларів США».

Після краху «Сан-Луїса» влада Ріо звернула увагу на проблему й пообіцяла прибрати звалище. Але наразі напівзруйновані кораблі й далі розвалюються й зникають у каламутній воді під пластиковим сміттям.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кладовище кораблів у затоці Гуанабара може спричинити екологічну катастрофуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: