13.04.2024
Телеканал NTD

Румунська берегова охорона доставила різдвяні подарунки у віддалені села

Румунська берегова охорона доставила різдвяні подарунки у віддалені села

У Румунії співробітники берегової охорони взяли на себе роль Санта-Клауса. Вони підготували різдвяні подарунки й відвезли..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

У Румунії співробітники берегової охорони взяли на себе роль Санта-Клауса. Вони підготували різдвяні подарунки й відвезли їх жителям віддалених районів.

Ці села розташовані в дельті Дунаю. Узимку вони майже ізольовані від світу. А цього року складнощів додала нестача дров і подорожчання харчів.

У селі Росетті залишилося лише 150 жителів, а в сусідній Сфіштофці — трохи більше ніж 20. Сюди навіть священник перестав приїжджати, і місцева церква зачинена.

[жителька села Сфіштофка]:
«Тут малолюдно. Маємо проблеми з опаленням, бо бракує дров. З харчами теж складно, і ми живемо на маленьку пенсію».

Співробітники берегової охорони підготували набори, які містять основні продукти, а також фрукти та солодощі.

Дельта Дунаю — одне з найбільших водно-болотних угідь у світі. Цю територію додано до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Чотири десятиліття тому тут створили біосферний заповідник.
Коротке посилання на цю сторінку:

Румунська берегова охорона доставила різдвяні подарунки у віддалені селаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: