13.05.2024
Телеканал NTD

Пряничні міста за образом Вроцлава й Глівіце зробили в Польщі

Пряничні міста за образом Вроцлава й Глівіце зробили в Польщі

Старовинні будівлі, затишні будиночки й поїзд із шоколаду. Цей мініатюрний пряниковий світ створили польські майстри. Причому..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Старовинні будівлі, затишні будиночки й поїзд із шоколаду. Цей мініатюрний пряниковий світ створили польські майстри. Причому натхненням стало реальне місто — Вроцлав. На роботу пішло три місяці. Над цим творінням працювало десять осіб.

[Якуб Пачинський, директор компанії, що створила пряничне місто]:
«Пряничне місто їстівне. І, на жаль, його потроху їдять наші гості. На це піде коло 10 % пряничного міста. Приблизно 60 % ми збережемо, щоб використати наступного року. А решту 30 % з’їмо самі».

Ще одне пряникове місто зробили у Глівіце. Крім будиночків, тут ще є авторські ляльки.

[Йовіта Вощинська, дизайнерка]:
«Я черпаю натхнення в казках, наразі — у творах братів Грімм. Спираюся на старовинні гравюри в книгах, але також хочу, щоб це була моя оригінальна робота».

На створення кожного міста пішло понад 300 яєць, 360 кілограмів цукру, а також сотні кілограмів меду та інших продуктів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пряничні міста за образом Вроцлава й Глівіце зробили в ПольщіЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: