19.01.2024
Телеканал NTD

Власники іранських магазинів бояться за свій бізнес на тлі протестів

Власники іранських магазинів бояться за свій бізнес на тлі протестів

Попри те, що протестувальники в Ірані закликали до триденного загальнонаціонального страйку, деякі магазини в Тегерані й..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Попри те, що протестувальники в Ірані закликали до триденного загальнонаціонального страйку, деякі магазини в Тегерані й далі працюють. Протести тривають уже кілька місяців. Поштовхом стала загибель дівчини від рук поліції моралі. Тепер вони переросли в антиурядові виступи.

Власники магазинів кажуть, що протести загрожують їхній роботі.

[власник магазину взуття]:
«Через ці заклики й проблеми закрилися підприємства, і, що ще гірше, у нас місяцями не було інтернету. Величезний пласт роботи виконується в інтернеті. Якщо його не буде, то більша частина нашого бізнесу зникне».

Попри це власник цієї взуттєвої крамниці каже, що вимоги протестувальників обґрунтовані.

[власник магазину взуття]:

«Коли ніхто не прислухається до вимог людей, вони змушені рішуче чи затято кричати про це, чи створювати інші проблеми».

Цей продавець теж уважає, що влада має прислухатися до людей.

[продавець спецій]:
«Якщо наш уряд почне розмовляти з народом і виконувати його вимоги, я гадаю, нація заспокоїться».

Іран сколихнули масштабні протести після смерті курдської дівчини Махси Аміні. 16 вересня поліція моралі затримала її за нібито неправильне носіння хіджаба. Як кажуть свідки, у поліційній машині дівчину побили, після чого вона впала в кому й згодом померла в лікарні.

Влада стверджує, що затримана померла від раптової зупинки серця. Однак її батьки кажуть, що Махса не мала серйозних проблем зі здоров’ям.

Це найбільші виступи з часів революції 1979 року. Водночас жінки під час заворушень на знак протесту нерідко розмахують своїми хіджабами чи демонстративно їх спалюють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Власники іранських магазинів бояться за свій бізнес на тлі протестівВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахУ Кенії люди гинуть від повенейУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: