10.08.2024
Телеканал NTD

Контрабандисти тепер перевозять мігрантів через Ла-Манш у «човнах-таксі»

Контрабандисти тепер перевозять мігрантів через Ла-Манш у «човнах-таксі»

Гарна погода на французьких пляжах біля Ла-Маншу спричинила справжній ажіотаж. Але не серед відпочивальників, а нелегалів,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Гарна погода на французьких пляжах біля Ла-Маншу спричинила справжній ажіотаж. Але не серед відпочивальників, а нелегалів, які човнами намагаються дістатися Великої Британії.

Останніми днями поліційних патрулів побільшало. У вівторок вони завадили вирушити в плавання приблизно 50 мігрантам. Посприяло те, що два човни поламалися.

Але коло 100 нелегальних мігрантів усе ж змогли вирушити в небезпечну подорож.

[Дідьє Аллеман, мер Сангатта]:
«Людей дедалі частіше перевозять мережі контрабандистів, які тепер мають новий метод: вони прибувають на “човнах-таксі”. Тобто біженці мають відплисти від берега, щоби до них дістатися. Так вони менше ризикують, бо раніше посадку проводили на березі».

Недавно Франція і Велика Британія підписали оновлену угоду про протидію нелегальній міграції. Так, Лондон виділить більше коштів, щоб посилити патрулювання узбережжя з французького боку Ла-Маншу. Але швидко змінити ситуацію навряд чи вийде.

[Дідьє Аллеман, мер Сангатта]:
«Наразі все лишається так, як було роками. Ось уже 30 років Сангатт живе в ритмі міграційної кризи».

Посилили не лише патрулювання пляжів. Також збільшили фінансування на системи відеоспостереження і службових собак, які знаходять людей у вантажівках. Так хочуть зменшити потік мігрантів, які пробираються у фури, що їдуть Євротунелем із Франції до Великої Британії.

З початку 2022 року до Сполученого Королівства з французьких берегів потрапило коло 40 тисяч нелегалів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Контрабандисти тепер перевозять мігрантів через Ла-Манш у «човнах-таксі»Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: