10.05.2024
Телеканал NTD

Найбільше прісноводне озеро Сальвадору перетворюється на смітник

Найбільше прісноводне озеро Сальвадору перетворюється на смітник

З поверхні Сучітлана, одного з найбільших прісноводних озер Сальвадору, збирають сміття. Влада обіцяла очистити водойму. Проте..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

З поверхні Сучітлана, одного з найбільших прісноводних озер Сальвадору, збирають сміття.

Влада обіцяла очистити водойму. Проте через певний час бюджет на проєкт урізали. Тож уже багато тижнів робота не просувається.

Назва Сучітлан перекладається як «місце квітів». Але тепер це скоріше місце пластикових пляшок, бляшанок та зеленого мулу. Водночас озеро — головне джерело питної води в країні.

Формально Сучітлан перебуває під захистом. В озері й навколо нього мають мешкати місцеві унікальні види риби, водяних птахів і ссавців, приміром пуми й оцелоти.

Але фактично це одна з найзабрудненіших водойм Центральної Америки.

Місцеві волонтери збирають сміття в мішки й загалом роблять усе можливе.

[Карлос Абарка, волонтер]:
«В очищенні беруть участь і рибалки. Вони допомагають нам відвозити сміття на берег озера. У середньому за день ми назбируємо 350 мішків».

Сміття до озера потрапляє з річки Лемпа, яка протікає з високогір’я Гватемали через сусідній Гондурас. Осідає біля найбільшої гідроелектростанції Сальвадору.

Частина сміття потрапляє до Лемпи через притоку Аселуате, яка протікає через сальвадорську столицю.

П’яту частину відходів Сальвадору належним чином не переробляють. Це означає, що щодня до річки й озера потрапляє коло 845 тонн сміття.

Сальвадор — одна з найбідніших країн Латинської Америки. Водночас президент країни здебільшого зосередився на боротьбі зі злочинністю, а також на спірному проєкті видобутку біткоїнів за допомогою енергії вулкана. До речі, біткоїн у країні — офіційний платіжний засіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільше прісноводне озеро Сальвадору перетворюється на смітникАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Кенії зростає кількість жертв повенейЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісСрібна шахта відродила занепале боснійське містоНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: