10.05.2024
Телеканал NTD

Спалах пташиного грипу: 13 000 пеліканів померли в Перу

Спалах пташиного грипу: 13 000 пеліканів померли в Перу

Похмура картина розгорнулася на тихоокеанському узбережжі Перу. Пляжі встелені померлими й ледь живими пеліканами. У них..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Похмура картина розгорнулася на тихоокеанському узбережжі Перу. Пляжі встелені померлими й ледь живими пеліканами. У них виявили пташиний грип. За два тижні загинуло понад 13 тисяч пернатих.

Влада запровадила режим санітарної тривоги.

[Леді Амаро, біолог]:
«Ми вже всіх попередили, що ситуація небезпечна. Вірус може поширитися на птахоферми. Тому, тільки-но на птахофермі виявляють хвору особину, то одразу вибраковують групу птахів, щоби не заразилися інші».

Пташиний грип — це гостра інфекційна хвороба, яка вражає органи дихання і травлення. Летальність перевищує 50 %.

У Перу наразі поширюється штам H5N1. Цей вірус може передаватися тваринам і людям. Водночас смертність серед людей може бути дуже високою. Проте від людини до людини цей вірус не передається, бо він саме пташиний.

Основний переносник інфекції — перелітні пернаті, переважно качки. Епідемія може одночасно вразити до трьох видів птахів. Дикі пернаті зазвичай стійкіші до вірусу, ніж свійські птахи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спалах пташиного грипу: 13 000 пеліканів померли в ПеруМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: