21.04.2024
Телеканал NTD

На фермі в США оранку замінили роботою курей

На фермі в США оранку замінили роботою курей

Ця ферма, що в американському штаті Колорадо, охоплює лише чотири гектари. Але друзі Форрест і Бретт..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Ця ферма, що в американському штаті Колорадо, охоплює лише чотири гектари. Але друзі Форрест і Бретт мріяли про таку понад десять років. Рік тому їм удалося втілити мрію в життя. Тепер вони господарюють саме так, як уважають за потрібне.

Фермери впевнені, що землю орати не можна. Так вона швидко втрачає родючість і більше потерпає від ерозії. Тут плуг чи лопату замінюють кури. Їх тримають у пересувному курнику, і ті постійно мігрують ділянкою.

[Форрест Карлсон, фермер]:
«Більшість посміється, якщо їм сказати, що можна виростити гарну, ідеальну, рівну моркву на неораному ґрунті».

Проте птахи чудово справляються. Дзьобом і лапами вони поступово розпушують ґрунт і змішують його із сіном чи стеблами сільськогосподарських культур. Так у землі не гинуть мікроорганізми, а поживних речовин більшає.

Фермери успішно вирощують помідори, моркву, кавуни та інші культури.

[Форрест Карлсон, фермер]:
«Знання, обладнання й усе, що треба для переходу від звичного обробітку землі до безпечного, уже є. Ми просто допомагаємо людям зрозуміти, що є інший спосіб вести сільське господарство».

Ця ферма — кооператив. Крім Форреста й Бретта, до нього входять ще 20 осіб. Вони вкладають гроші, а фермери постачають їм овочі, фрукти та ягоди. А ось кур продають окремо, але ціна невисока.

[Бретт Бердмор, птахівник]:
«Інші фермери сміються з мене, коли кажу, що беру всього шість доларів за пів кіло. Вони кажуть, що треба брати вісім чи дев’ять, і самі продають курчат по 40 чи 50 доларів. Але завищувати ціни лише тому, що можеш це зробити, мені здається, це несправедливо».

Фермери вважають, що, не переорюючи землі, зможуть зберегти родючість. Це дасть змогу вирощувати овочі без застосування хімічних добрив.
Коротке посилання на цю сторінку:

На фермі в США оранку замінили роботою курейНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіВиверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівУ Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиГарячі тури знову мають попит у ЄвропіАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посуху

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: