10.04.2024
Телеканал NTD

Гірськолижні курорти Франції починають економити на снігу й підіймачах

Гірськолижні курорти Франції починають економити на снігу й підіймачах

Менеджери гірськолижних курортів Франції стурбовані. Але не відсутністю снігу чи замовлень. Цей сезон мав стати дуже..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Менеджери гірськолижних курортів Франції стурбовані. Але не відсутністю снігу чи замовлень. Цей сезон мав стати дуже успішним, але завадила енергетична криза й інфляція. Тепер власники намагаються всіляко контролювати свої рахунки.

Гірськолижний курорт Валь Торанс розташований на висоті 2500 метрів над рівнем моря, і йому, можна сказати, пощастило. Він уклав контракт із комунальним підприємством на більшу частину 2023 року ще до кризи. Але тепер треба шукати шляхи економії на наступний сезон.

[Жером Грелле, директор оператора підіймачів]:
«Ми горяни, наш девіз — “Завжди шукати вихід зі скрутних ситуацій”. Цього разу буде так само, ми адаптуємося. Ціни стрибнули на 30–50 %. Це веде до дуже високої інфляції, яка не пов’язана з енергією, але вона є».

Тепер для економії енергії швидкість підіймачів знижують на 10–30 %, залежно від кількості людей і часу очікування.

До того ж низка гірськолижних курортів, серед яких і Валь Торанс, зобов’язалася не виробляти штучний сніг у періоди максимального споживання електроенергії. Також зменшать температуру батарей у будівлях.

Ще одна зміна: персонал доставлятимуть на робочі місця не за годину до офіційного відкриття підіймачів, а разом із гостями. Подорожчав і сам проїзд.

[Вінсент Лаланн, директор управління туризму курорту]:
«З одного боку, підвищуються ціни на енергоносії, а з іншого — дорожчають харчі».

Половині гірськолижних курортів Франції цього року довелося переглянути довгострокові контракти на електроенергію через рекордно високу інфляцію. Вони очікують, що рахунки за рік у 2023 році можуть збільшитися в п’ять-шість разів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гірськолижні курорти Франції починають економити на снігу й підіймачахТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯку країну визнали найщасливішоюООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Кенії люди гинуть від повенейДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: