10.04.2024
Телеканал NTD

Іранські ЗМІ заперечують, що в країні розформували поліцію моралі

Іранські ЗМІ заперечують, що в країні розформували поліцію моралі

Поліцію моралі в Ірані розформували. Про це заявив генеральний прокурор країни. Проте міністерство внутрішніх справ, до..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Поліцію моралі в Ірані розформували. Про це заявив генеральний прокурор країни. Проте міністерство внутрішніх справ, до якого входить цей підрозділ, поки це повідомлення ніяк не прокоментувало. А ось місцеві ЗМІ пишуть, що насправді цю поліцію не розпустили, а заяву прокурора зрозуміли неправильно.

До цього кілька місяців в Ірані тривали протести, спричинені смертю Махси Аміні. 22-річна жінка померла після того, як її затримала поліція моралі за «неправильне носіння хіджабу».

Родичі Аміні кажуть, що у відділку її побили, і тому вона втратила життя. Влада це заперечує.

За даними ООН, під час протестів загинуло коло 470 осіб. Серед них понад 60 дітей. Влада визнала загибель лише 200 протестувальників.

Виступи стали найбільшими з часів революції 1979 року. В інших країнах пройшли акції солідарності, зокрема на чемпіонаті світу з футболу.

Водночас державні ЗМІ Ірану повідомляють, що в країні стратили чотирьох чоловіків, засуджених за співпрацю з ізраїльською розвідувальною службою «Моссад». Недавно Тегеран звинуватив Ізраїль і західні держави в плануванні громадянської війни в Ірані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іранські ЗМІ заперечують, що в країні розформували поліцію мораліІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: